söndag 30 juni 2013

Juni i siffror och bilder

31 träningspass i juni månad fördelat på

18 pass i gymmet
6 pass på cykeln ute, de flesta på morgonen
6 PW´s, de flesta även här på morgonen innan frukost
1 backinterallpass

Passen i gymmet här hela månaden bestått av många set och få reps. Cardiomängden är jag också nöjd med, även om jag har som mål att köra ett intervallpass per vecka :) Löpningen har bytts ut mot cykel istället då jag kommit fram till att cykling passar mig bättre och jag har börjat fila på lite mål att sätta upp gällande cyklingen :)

Men annat har ju såklart hänt i juni månad också som jag här visar i lite bilder :)

Startade juni månad med ett maratoninspirerat cykelpass

PB i böj

Morgonpromenad

Mitt enda intervallpass

SOL :)

Vyer under ett cykelpass
PT-pass med Coach Madde i Göteborg

Varit hos syrran i Göteborg några dagar

PW i Slottskogen

Den 15 juni stod dessa fina tjejer på scen på Alströmertrofen. Foto: Madde

Utflykt med Rickard och hans föräldrar

Utflykt med Rickard och hans föräldrar

Utflykt med Rickard och hans föräldrar
Morgonpromenad med Malte och Rickard

Påväg till Midsommarfirande
Midsommarfirande med gänget

Midsommartårtor
Fika på Elviscafé

Flera grillningar, denna hemma hos mamma

Nya träningskläder :)

Många mysiga kvällar hemma

lördag 29 juni 2013

Noll energi

Efter gympasset igår, ett pass jag för första gången i mitt liv avslutade tidigare då kroppen och knoppen verkligen inte ville, bestämde jag mig för att starta min vilovecka några dagar tidigare. Vet inte vad som hänt men min energi och motivation är som bortblåst. Tycker
jag inte kört på allt för hårt senaste tiden och heller inte jobbat så jättemycket då jag jobbar 75% nu för tiden men sliten är jag och nu tänker jag låta kroppen vila.

Dagens vila har bestått av att sova länge, köpa lite nya blommor och fixa lite på balkongen och bokläsning. Och resten av denna lördagen tänker jag fortsätta i detta lugna lunk :)





fredag 28 juni 2013

Äntligen!

Jag säger bara en sak SEMESTER :)

Hörs mer imorgon!




torsdag 27 juni 2013

Recovery

Jag är så nöjd att jag tidigare i år när jag satt och planerade mitt träningsupplägg planerade in en vilovecka från styrketräningen nästa vecka. Jag behöver verkligen vila och semester känner jag, kanske är det just semester jag behöver men motivationen gällande träningen känner jag börjar tryta och kroppen känns i mellanåt sliten och trött. Det är inte lika roligt och motiverande i gymmet längre och då behöver jag en paus, låta kroppen vila och återhämta sig ordentligt. När denna veckan är slut har jag gått igenom ett block i mitt uppbyggnadsupplägg där jag kör 8 veckor "byggveckor" (= lite fler reps antal per set runt 8) och 4 "maxveckor" ( = max 5 reps per set). Nästa vecka vilar jag och sedan går jag på block nummer två med samma upplägg men kommer ändra om lite angående vilka muskelgrupper jag skall fokusera extra på, men mer om det i ett annat inlägg. Nu är det viloveckan som hägrar mest :) Vila och återfå motivationen igen och framförallt känslan om att det är roligt och inte jobbigt att gå till gymmet och på så sätt få högre kvalité på träningspassen :) För efter nästa veckas vilovecka är det ca 17veckor kvar till dietstart!

Så ingen styrketräning nästa vecka, säkert något konditionspass men kommer på den fronten bara köra det jag känner för.

Och imorgon går jag på semester! Bara arbetspass kvar i kväll och dagtur imorgon sedan väntar 19 dagars semester :)


Morgonpromenad

Och en längre sådan än vanligt, idag var det dags att hämta min bil som varit inlämnad så jag passade på att promenera dit. 75 minuter tog det och jag fick inviga mina nya efterlängtade träningstights :)

onsdag 26 juni 2013

Paketjakt

Alltid lika roligt att hämta ut paket :) Går ju inte att få för mycket träningskläder :)


Innan dagens ryggpass

En god, ja faktiskt väldigt god och särskilt om jag har i några isbitar också :), drink med snabba kolhydrater och aminosyror laddar jag med innan träning för att få energi och tillsammans med övrig kost (såklart) gynna muskeluppbyggnad.



Nytt gott mellanmål

Steka hackat äpple med kanel och lite steviaströ och servera till kesella är ett av nytillskotten bland mellanmålen för mig. 

Jättegott! 

Prova :)



tisdag 25 juni 2013

Dagen i några bilder





Min bästa vän idag

Med 3 arbetsnätter i ryggen, 4 timmars sömn nu under förmiddagen så blir koffeinet min bästa vän idag :) En celsius i bilen hem till mamma gjorde susen för att piggna till lite i alla fall :)

Idag väntar äventyr och utflykt till Elviscafe :)



måndag 24 juni 2013

Benpass

Dagens bestod av 

10 set benpress pyramidset
6 set lårcurl
6 set enbensbenspark

Sen kom jag på sen briljanta idéen (not!) att superseta jägarvila med djupa upphopp, så det blev 3 superset innan jag avslutade passet. 

Nu med trötta ben skall jag cykla till jobbet för natt 3 av 3.  

Sista veckan

Sista veckan innan semester, endast 3 arbetspass kvar :) på semestern väntar dagar i Halmstad och SM-veckan, massa vila och återhämtning och träning såklart. Skall bli underbart med semester :)

Även så sista "maxveckan" gällande träningen denna veckan innan en vilo/återhämtningsvecka väntar.

Idag, eller alldeles snart, väntar ett tungt benpass :)



lördag 22 juni 2013

Lugn Midsommardag

Idag blev det en lång sovmorgon efter ett mycket trevligt midsommarfirande igår i goda vännerslag och mycket gott att äta. Bara bra att jag denna morgon sov länge då det nu för mig väntar 3 arbetsnätter. Denna dagen har startat med frukost och lyssnade på Jonas Gardells sommarprat och kommer fortsätta i samma lugna lunk fram till det är dags för jobb senare i kväll. Bara en lugn dag utan att göra någonting, äta tacos och kanske något annat gott :)

Ha en trevlig midsommardag!

Dessa godingar blev vi bjudna på igår

fredag 21 juni 2013

Trevlig Midsommar

Vi startade midsommar på samma sätt som förra året genom att ta en morgoncykeltur på ca 2 mil. Härlig start på denna midsommarafton som om några timmar startar med firande ute på landsbygden med ett härligt gäng med vänner. Firande dagen lång med massa god mat och mysigt umgänge :)

Jag vill önska er alla en trevlig och god midsommar :) 



torsdag 20 juni 2013

Jobb och träning

Skyller min frånvaro här på bloggen på jobbet :) har nu jobbat två dagar och nu är jag ledig i morgon på midsommarafton innan jag går på nattjobb på midsommardagen. Bloggandet har inte hunnits med men träningen har gjort det i alla fall. Idag blir fjärde passet i gymmet denna veckan sedan väntar två dagars vila från gymmet. Idag skall det köras tungt i en av mina favoritövningar nämligen bänkpress. 

Som sagt vila sedan i två dagar, men lite midsommarträning blir det nog iform av en cykeltur i morgonbitti innan midsommarfirandet drar igång :)

Nej dags att bege sig till gymmet :)



tisdag 18 juni 2013

Underbara sommar

En oplanerad dag som denna resulterade i en dag med hög dos av livskvalité och njutning. Dagen startade med det enda planerade för dagen som var att lämna in bilen på verkstad och sedan ta en morgonpromenad hem tillsammans med Rickard och Malte. Frukosten var medpackad för att äta efter vägen då det var en bit hem. En härlig promenad i solen blev det och frukosten intogs inte förrens vi var hemma hos Rickards föräldrar. 

Sen fortsatte vi dagen allesammans med att åka till ett supermysigt slusscafe mitt ute i skogen, fortsatte sedan till Kristinehamn där vi intog en sen lunch ute i skärgården innan vi avslutade biltrippen och begav oss hemåt. Jag släppte tanken på att träna (okej, en sak till var såklart planerat för dagen) redan tidigt på dagen, ville inte behöva stressa hem till något utan bara ta det lugnt och vara i nuet. middag väntade senare på kvällen med ett gäng från gymmet så tanken på att hinna med att träna kändes bara synd att behöva känna stress över en dag som denna. 

Men när jag kom han jag allt riva av ett snabbt pass på gymmet. Jag hinner mer än vad jag tror :) Perfekt att träna precis innan mongoliskbuffe väntade :)


Vissa dagar, dagar som denna, slår det en hur himla bra och härligt livet är. Många dagar bara rullar på, vilket ju är bra men ibland får vissa dagar en att njuta lite extra av livet. Idag var en sådan dag. En härlig sommardag.

Avslutar detta djupa inlägg med lite fina bilder från dagen:) 







måndag 17 juni 2013

Måndag = Ben

Idag kördes 3 övningar för ben

Frontböj
Enbensrakmark
Uppkliv på hög bänk

Få reps, max 5, och många set! Helt okej pass, maxvikter som jag aldrig kört på tidigare i frontböj så jag får vara nöjd:)

Idag har denna krabaten hittat hit :)

Ny vecka

Och jag startade den genom att se dessa vyer :)




söndag 16 juni 2013

Alströmertrofén

Gårdagen innebar en heldag i Alingsås och Alströmertrofén, en hel dag av inspiration från alla tävlande som stod på scen för första gången, vilket är ett krav då Alströmertrofén vänder sig till nybörjare. Tre grymma tjejer från teamet ställde sig för första gången på scenen tävlande i body fitness igår och gjorde det på ett fantastiskt sätt. Louise knep första platsen i långa klassen, Sanna fick brons också hon i långa klassen och Frida kom på en elfte plats i korta klassen. Grymt bra och imponerande! Ni kan läsa mer om just deras resa fram till scenen och dagen de upplevde igår på deras bloggar tycker jag :)

Bjuder på en jättefin bild på dessa grymma brudar tagen av coach Madde.


Fylld med inspiration skall jag nu på hemmaplan fortsätta jobba på som bara den i gymmet för att så småningom få uppleva vad dessa tjejer gjorde igår om att stå på scen och troligen blir det just samma scen som igår då Battle of Scandinavia går av stapeln i Alingsås på samma ställe som Alströmertrofén :)



fredag 14 juni 2013

Hemma

Då var man hemma i Karlstad igen :) Roliga dagar har jag haft i Göteborg och imorgon väntar ytterligare en rolig dag då vi rullar ner till Alingsås för att titta på Alströmertrofen :)




PW bland djuren

Idag startade jag dagen med en fin morgonpromenad i mysiga slottskogen här i Göteborg. Inte varje dag jag ser pingviner, sälar och massa andra djur när jag är ute och går :)

5km vart det i parken och nu ligger frukosten i magen, idag blev det jordgubbsfil med kesella, fiberhavregryn, banan och en klick hallonkesella. 

Senare idag väntar ett pass i gymmet med syrran, efter gårdagens vilodag ocj dag full av shopping är jag laddad för träning. Senare idag är det dags för mig att ta tåget hem till Karlstad igen.  Dagarna här i Göteborg har gått fort!