torsdag 31 juli 2014

Mer avslappnad nu

3:e maj stod jag på scen och snart har det gått 3 månader sedan jag var i min bästa tävlingsform, de senaste 3 månaderna har det hänt en hel del som inte varit träningsrelaterade. Innan 3 maj, under dieten, var det mycket träning och diet i skallen på mig och denna gången efter tävling har jag haft en lång och välbehövlig paus från all träning och diettänkande. En väldigt välbehövlig paus som fått mig att titta och tänka på hela diet- och tävlingsprocessen liksom utifrån och skall jag vara ärlig är jag idag inte säker på om jag skall genomgå en tävlingsdiet igen. Hela processen under diet och tävling är otroligt kul samtidigt så otrolig jobbig för kroppen och knoppen många gånger, en process som jag idag inte vet om jag vill göra om igen. Samtidigt saknar jag formen som jag hade inför tävlingarna, kanske inte den just precis innan tävling då jag kände mig så smal och tom på energi, men den formen jag hade några veckor innan saknar jag och vill få igen. Idag väger jag ca 8kg mer, känner mig mer avslappnad, trivs med min kropp och träningen är rolig igen. Träningen var rolig och gick som på räls under dieten fram till tävlingarna men efteråt var jag så mätt på allt som hade med träning att göra så jag är väldigt glad idag att jag börjar tycka gymmet är roligt igen. Roligast är att jag nu tränar när jag har lust och vad jag har lust med.

Jag gillar att ha mål uppsatta och träningschema att följa så det har jag även idag, som jag nu följt sedan jag kommit igång mer ordentligt med träningen i 2 veckor, men det känns inte som på samma sätt som under tävlingsdiet, det är liksom mer avslappnat på något vis som är svårt att förklara. Under diet är träningen och kosten så planerad in i minsta detalj och nu finns bara en plan som inte är i detalj som jag tror gör att det känns mer avslappnat.

Balansen till kosten börjar också komma först nu, svårt att gå från att ha ett spikat kostschema till att inte ha något alls och övergå till att äta bra och balanserat utan att ha det på papper. Efter tävling och under resan åt jag vad jag ville och mycket nyttigt och onyttgt åkte ner. Nu på hemmaplan börjar rutinerna komma med att äta ofta och bra mat, unna mig ibland och framförallt känna att kroppen är i balans. Det är svårt att hitta denna berömda balans, men jag jobbar på att finna den.

Canadaresan har verkligen gjort mig gott, blivit en mer avslappnad person som tar allt lite mer som det kommer, planerar mindre och njuter mer av dagen som den kommer. Mindre måsten i skallen på mig nu :)

Men jag måste bara säga, innan jag avslutar detta inlägg att jag absolut inte ångrar något gällande mina tävlingssatsningar och tävlingar, jag är glad att jag genomfört dem och stått på scen, de har givit mig mycket kunskap om min egen kropp, personlig utveckling, roliga upplevelser, utmaningar och minnen :) Och kanske kommer suget tillbaka på att tävla igen, vem vet :)








Vaken!

Kom upp redan vid halv tio idag, inte illa för nattugglan, och har redan hunnit avnjuta en god frukost och ett varmt och bra pass i gymmet. Idag blev det ihopplock av övningar för axlar, bröst och triceps. Kanske inte den bästa kombinationen av muskelgrupper då övningarna mycket involverar varandra, men blev riktigt trött i framförallt axlarna som verkligen fick bekänna färg idag :)

En bra start på denna lediga dag :)


Nattuggla

Här sitter jag mitt i natten och bloggar pigg som en nötkärna dessutom :)

Jag har verkligen inte vänt om dygnet sedan jag kommit hem från resan, som idag är en hel månad sedan! Jisses vad tiden går fort! Mycket har ju med att jag bara jobbar natt i sommar så jag har inte behövt vända om. Långa sovmornar och sena kvällar är det som gäller eller blir rent utav automatiskt både lediga och jobbdagar nu. Trivs faktiskt ganska bra med det :) 

Imorgon är jag ledig och skall försöka komma upp till klockan 10 för frukost och ett pass i gymnet och sedan ett löppass imorgonkväll. Så mycket andra planer har jag inte för imorgon. Bara ta dagen som den kommer :)

Dags att sova lite då kanske :)





måndag 28 juli 2014

Förra veckan

Ursäkta mitt dåliga bloggande men både lusten och tiden fanns inte förra veckan. Förra veckan som bestod av en tripp till Lidköping, endast en jobbnatt, en hel helg hemma i Sunne där årets fryksdalsdans gick av stapeln, massa sol och värme och en hel del badande :) En riktigt rolig vecka som också bestod av en del träning, vi har kickat igång vår löpsatsning. 2 distans och ett intervallpass och några gympass skramlades ihop förra veckan. 

Nu är det nya vecka, en på hemmaplan, mer jobb, träning och bloggande :)

Bjuder här på lite bilder från förra veckan.





lördag 19 juli 2014

Kommit igång vecka

Nu har den sega förkylningen gett med sig, så denna veckan har jag haft min "komma igång" vecka. 3 lättare pass i gymmet och hittills två joggingrundor. Imorgon blir det någon av delarna också. På måndag kickar jag igång mitt upplägg gällande löpningen inför Tjurruset, men mer om hur det upplägget ser ut i ett annat inlägg. 

Idag efter den varma joggingrunda slängde jag mig i sjön! Vad härligt det är med sommar när man kan avsluta en runda på allra bästa sätt :) Efter det blev det räkor och kräftstjärtar på surdegsbaugette. Nu är jag helt klart redo för en natt på jobbet.

Hoppas ni alla har en kanonhelg!



onsdag 16 juli 2014

Postworkoutsmoothie!

Nu har jag äntligen kommit igång lite smått med träningen igen. Känns lite trögt men väldigt skönt. Körde ihop en supergod smoothie efter dagens pass.

Kesella
Massa jordgubbar
En skvätt limesaft

Och nötter på sidan av. 

söndag 13 juli 2014

Tröttsamt

Nu vill jag så gärna komma igång med både gymmandet och löpningen, sedan jag kommit hem från resan har jag dragit runt på en segdragen förkylning och trötthet. Jag låter som jag har svalt ett helt kråkbo om jag säger så. Så otroligt tröttsamt, vill så gärna komma igång nu men kroppen säger att jag skall ta det lugnt ett tag till. Skall nu kommande vecka börja smyga igång igen med lite gym och känna på lite jogging och se hur kroppen svarar. Håller mina tummar och tår :)



tisdag 8 juli 2014

Sommarmat!

Koka ett gäng färskpotatisar och skiva dem sedan i lagom stora bitar
Stek grön sparris tillsammans med pressad vitlök
Hacka paprika
Strimla rökt lax
Smula sönder fetaost

Blanda allt med lite svartpeppar i en bunke och du har en supergod somrig måltid :) 

söndag 6 juli 2014

Första veckan hemma

Hade tänkt dra igång med träningen och löpningen denna veckan men ett litet bakslag genom en förskylning har satt stopp för mina planer och kroppen och knoppen känns ganska så slitna om jag skall vara ärlig så det har blivit mycket vila denna veckan. 

Utöver utebliven träning så har jag bara njutit av att vara hemma, träffat nära och kära jag inte sett på länge och ätit saker jag saknat under semestern :) Och även börjat jobba. 

Idag har jag efter uppvaknandet efter nattjobb bara legat här hemma i soffan framför livesändningarna från SM i bänkpress med min skrala hals. Tror vi haft rekordmånga atleter från KAK under denna SM vecka och det har varit jätteroligt och sett dem göra grymma prestationer under tävlingarna dessa dagar! Jag blir riktigt sugen på att träna så jag hoppas verkligen att jag nu imorgon mår bättre och är piggare.

Så länge fortsätter jag med att mysa ner mig i soffan :)


fredag 4 juli 2014

Lagts på is

"Smygaigångveckan" har blivit lagd på is då jag inte känt mig helt kry de senaste dagarna. Jetlag + förskyld är inte den bästa kombon. Men så fort jag känner mig bättre och piggare skall löpardojorna på, till dess sitter jag och njuter av den härliga svenska sommaren :)



onsdag 2 juli 2014

Home Sweet Home

Hej på er!

Nu är jag på hemmaplan igen efter en helt fantastisk resa, har hunnit gjort och uppleva så mycket roligt, häftigt, spännande och fint under dessa 7 veckor jag varit borta. Helt otroliga minnen! Men också väldigt skönt att vara på hemmaplan igen. Få träffa nära och kära igen som jag inte sett på länge :) Och imorgon är det tillbaka till jobbet igen, har inte jobbat sedan i slutet på april så det är väl dags nu? :) Nattjobb är det som kommer gälla för mig hela sommaren.

Idag var jag tillbaka på KAK också tillsammans med Rickard. Blev ett lätt överkroppspass. Har ju inte gymmat sedan innan resan, utöver några få pass när vi bodde på ett hotell som erbjöd gym, så det var skönt att idag smyga igång lite igen. Löpningen skall igång också, så imorgon skall jag ut för mitt första lätta pass inför min lilla löpsatsning. Upplägget är i princip klart, denna veckan blir en "smygaigångvecka" för att sedan nästa vecka köra på mer ordentligt. Kul skall det bli!

Och nu drar jag igång mer med bloggandet igen. Skall skriva lite inlägg om tävlingarna och dieten jag gjorde innan resan tänkte jag framöver, så håll utkik :)