Här kommer mitt recept på mina dietpannakor/plättar jag äter varje kväll.
1dl sojamjölk
½dl mandelmjöl
lite fiberhusk
2 äggvitor
1ägg
salt och ev andra kryddor
Jag blandar samman sojamjölk, mandelmjöl och fiberhusk och låter smeten stå en stund så den får svälla. Sedan vispar jag ner ägget och vitorna och smaksätter med olika kryddor som varierar lite varje gång men alltid lite salt och ibland kardemumma, ibland kanel och gott är det också med pepparkakskrydda.
Steker som plättar eller pannkakor i stekpanna och serverar med kesella och en lågkalorisylt.
Mums!
Skillnaden sojamjölk kontra vanlig (lätt)mjölk?
SvaraRadera...och fiberhusk, what the f**k is that? :) Gryn, mjöl?
Ja den stora skillnaden är ju laktosen som inte finns i vanlig mjölk men det är inte därför jag kör med sojamjölk utan jag tycker det är godare helt enkelt :) Men det fungerar lika bra med vanlig mjölk och säkert med kokosmjölk också :)
RaderaJa fiberhusk eller psyllium som ett annat märke heter finner du bland bakprudukterna i en butik och det är nermalda skal från psylliymfrön vilket betyder att det är nästan bara rent fiber, 85% kostfiber, innehåller några få gram kolhydrater 10kcal per 100g. Används till bakning och kan ersätta mjöl. Jag använder det för att få min pannkakssmet att svälla och därmed bli lättare att steka.