tisdag 5 april 2011

Proteinostkaka*

180g äggvitor (ca 6st)
100g hela ägg (ca 2st)  
600g keso 4% 
50g proteinpulver, whey-80 naturell eller vanilj 
30g socker (2 msk) 
10g vaniljsocker (2 tsk) (vid användande av naturell smak på proteinpulver) 
Ev smör till form 



Vispa vitorna hårt 
Vispa ihop socker och ägg, tillsätt keso, pulver och vaniljsocker. 
Vänd ner vitorna 
Smöra en form eller använd en teflonform, häll i smeten
Grädda på 175 grader i cirka 20 minuter, till kakan har blivit gyllenbrun och lätt lossnat från kanterna. 
 Servera med sylt, kanel, nötter eller hackad mandel.




Hela kakan cirka:
1200kcal
162g protein
58g kolhydrater
41g fett



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett fotspår efter dig :)
Ha en fin dag!