Min Träning

Just nu är det uppbyggnad som gäller, vilket då innebär att jag vill bygga mer muskelmassa och utveckla samt förbättra min form inför nästkommande tävling.

Mitt extra fokus ligger nu fortfarande på framsida lår och djupet på ryggen, i början av året hade jag extra fokus på ben (både framsida och baksida) och bröst men nu när jag fått nytt upplägg och sett hur kroppen utvecklat sig är fokuset bytt.

Jag kör idag 6 styrkepass per vecka, där jag i varje övning kör 3-4 set, repsantalet varierar. I de flesta övningarna kör jag 8 reps, ibland 10 och i vissa övningar högreps upp mot 12-15 st.

Såhär delar jag upp mina muskelgrupper per vecka:

Dag 1: Rygg (bredd) & Mage
Dag 2: Framsida lår & Armar
Dag 3: Axlar
Dag 4: Vila
Dag 5: Rygg (djup) & Bröst
Dag 6: Framsida lår & Mage
Dag 7: Baksida lår & Vader


Mina styrkepass ligger på ungefär 60 min per pass och jag försöker köra så effektiva pass som möjligt, inte allt för lång vila mellan seten :)

Konditionsmässigt kör jag tillsammans med axlar (dag 3) ett intervallpass på crosstrainer eller löpband och även en löprunda per vecka. I och med att det är fokus på att bygga muskelmassa dras konditionsträningen ner, kör mer konditionsträning under diet men tycker även om att köra lite konditionsträning även under uppbyggnad för att kunna hålla en god form året om och låta hjärtat få jobba lite :)

Vardagsmotionerar även endel i form av att cykla till och från jobbet (4 km enkel väg) samt att jag har ett fysiskt arbete.