Om mig


20131101 
 Hej!

Här kommer en kort presentation om mig, ett tillfälle för er läsare att lära känna mig som skriver denna träningsblogg. Jag som skriver denna blogg heter Matilda och är 25 år, bor tillsammans med min sambo i soliga Karlstad.

Jag är uppväxt på landet utanför en mindre ort här i Värmland, men har sedan några år tillbaka bott i den ”stora staden” här i Värmland. Under min uppväxt har jag minst sagt varit aktiv, de största intressena jag hade som liten var hästar och längdskidor. Hästarna tog till sist över längdskidorna, något jag även tävlade i, och höll bara på med hästar och hade egna hästar tillsammans med min syster. Gympa/aerobic/step up har introducerats i mitt liv genom min mamma och på den vägen hamnade jag tillslut i gymmet där jag bitit mig kvar och stortrivs.

Jag kom i kontakt med gymmet tidigt men på riktigt i slutet av min gymnasietid, då jag blandade gymmandet med olika pass, vid denna tiden hade vi sålt våra kära hästar. De olika passen har med tiden blivit mindre och mindre och slutligen var det bara gymmandet kvar och kan väl säga att jag tränat regelbundet i gymmet sedan jag 18-19 år, tävlingsinriktat sedan ett par år tillbaka.

Jag var och kikade på min första body fitness tävling 2010, på SM, efter det väcktes mina tankar på att jag själv skulle vilja tävla någon gång och för ungefär ett år sedan tog jag kontakt med ett tävlingsteam, team Pure fitness, och då hade jag bestämt mig för att tävla. Blev jätteglad när jag blev antagen till teamet och fick jättebra hjälp och stöd under min första korta tid för uppbyggnad, diet och tävling.

I december 2011 ställde jag upp i min 1:a Body Fitnesstävling på Luciapokalen efter 18 veckors diet och tyckte det var jättekul att stå på scen och att ha klarat av en lång diet. Jag blev helt klart biten och året efter på Luciapokalen 2012 stod jag på scen igen och fler gånger kommer det bli.

När jag inte tränar, äter eller sover jobbar jag endel också, är utbildad sjuksköterska och jobbar på sjukhuset i Karlstad.

Jag har ett stort intresse för träning, kost och hälsa i allmänhet och skulle inte kunna tänka mig ett liv utan träningen.

Du kan läsa mer om hur min träning och kost ser ut under de andra flikarna samt vilka tävlingsmål jag har.

Roligt att du läser mig blogg!