söndag 24 november 2013

The Ägg

Som näringskälla kan ytterst få livsmedel jämföras med ägget och dess innehåll av massa nyttigheter. Från ägget får du i dig i stort sett varenda essentiellt näringsämne förutom kalcium och C-vitamin! Dessutom har ägget en bra fettsammansättning och är en suveränt bra källa till protein.

Och finns det något annat livsmedel som går och variera och tillaga på så många sätt som just ägget? 

Jag gillar verkligen nykokta ägg med krämig gula på macka med kaviar eller äta precis som de är.

Nu har ägget fått en större plats i mitt kostupplägg, särskilt vitan som kommer göras till ett fluff på kvällarna framöver.  Stor volym som ger mättnadskänsla men som samtidigt nästan inte ger några kalorier alls! Dessutom blir ägg en ingrediens i mina tonfiskburgare för att hålla samman burgaren. Sen blir det nykokta ägg med kaviar till mellanmål :) 

Hur vill du ha dina ägg? 

1 kommentar:

  1. Dom stekta äggen som finns i lösgodishyllan...mm mm mm! ;)
    Annars gärna ihop med räkor, majo, pressad citron
    Sweet!

    SvaraRadera

Lämna gärna ett fotspår efter dig :)
Ha en fin dag!