fredag 22 juli 2011

Varför vill jag tävla?

När jag räknar efter har jag nog hållt på med regelbunden styrketräning sedan jag gick ur gymnasiet eller under sista året på gymnasiet. Kom ihåg att jag fick ett styrketräningsprogram när jag gick i 3:an på gymnasiet. Ja jag var väl 19 när jag gick ur gymnasiet och nu är jag 24. Så 5 år med regelbunden styrketräning och redan innan 19 år hade jag allt smygstartat lite med mamma, fast då var det mest gympa och bodypump som gällde.

Sedan jag varit liten har jag under en längre period tävlat i längsskidor men slutade med det runt 13 års ålder skulle jag tro, ett annat intresse jag haft sedan jag var liten är ridning och allt som handlade om hästar. Jag och min syster hade två egna hästar som tog mycket tid och jag har spenderat väldigt mycket tid i stallet när jag var yngre :) Men nu var det mycket längesedan jag satt på en hästrygg, vilket jag tycker är synd. Sålde min häst när jag började gymnasiet, då jag flyttade ner hit och gick gymnasiet på Hammarö en bit utanför Karlstad. Men då hade vi syrrans häst kvar som jag tog hand om när jag var hemma på helgerna. Syrrans häst hade vi kvar ett par år, men sålde henne till slut också. Elin och Fanney, som våra hästar heter kan jag verkligen sakna ibland.

Efter mina tre år på Hammarö flyttade jag hem till Sunne igen och lyfte skrot på ett gym som heter Hälsokällan. Bodde hemma ett år innan jag flyttade ner till Karlstad och började plugga och skaffade då träningskort på friskis och svettis och varit där sedan dess :) Tänk att jag snart bott i Karlstad i 4 år!

Tanken att jag skulle tänka mig tävla i body fitness väcktes när jag var och kollade på SM i bodyfitness 2010. Lite tankar hade jag nog egentligen innan det också men det var nog där och efteråt jag verkligen började tänka på det. Sedan gick jag runt och tänkte, kollade runt och läste bloggar. Sedan i februari/mars iår bestämde jag mig helt att tävla i just Luciapokalen 2011!

Varför jag vill tävla är främst för att jag ska ha ett mål med min träning och utmana mig själv. Har inget mål om att ta någon viss placering utan jag har som mål att göra mitt allra bästa, genomgå en diet och ställa upp och tävla. På vägen ha roligt, lära känna nya människor och lära känna mig själv bättre. Blir ju som att kliva in i en helt ny värld, den jag sett på från utsidan förut men nu ska jag själv stå där på scen och tävla. Läskigt, spännande och kul på samma gång :)

Kommer bli en annorlunda höst detta.

Känns så bra att tävla för Team Pure Fitness. Stödet och hjälpen är kanon hela tiden. Så jag känner mig trygg när jag ska kliva in i den "nya världen" :P

Blev ett väldigt långt inlägg detta men nu måste jag sluta för att sticka iväg och träna ben och mage. Sedan väntar mat hos Rickards föräldrar innan det är jobb som gäller för min del ikväll!

Ha en superbra fredag!

Kram*

4 kommentarer:

 1. Det kommer att gå galant för dig! Du har viljan och förutsättningarna fysiskt för att lyckas. Vi tror på dig!

  Madde

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket för allt stöd och hjälp :)

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att läsa lite från din historia:)
  Jättefina bild på dig på senaste tiden! Ser att du utvecklats jättemycket!! Keep up the good work!:):)

  SvaraRadera
 4. Ja det är liksom en helt ny värld! så himla spännande =)

  SvaraRadera

Lämna gärna ett fotspår efter dig :)
Ha en fin dag!