tisdag 1 januari 2013

Gott Nyår

Tänk att nyårsaftonskvällen alltid går så fort, pang så är klockan strax före 00 och alla får bråttom, champagneglasen skall fyllas och kläder skall på för att komma ut och skåla in tolvslaget och det nya året. Igår tror jag vi blev några/någon minut för sena ut men vi hade vår egen lilla nedräkning, när alla var samlade, innan vi skålade in det nya året i ett väldigt konstigt nyårsväder, regn och blåst i några plusgrader! Det som oftast eller nästan alltid brukar vara jättekallt på nyår men hur som helst var det en jättetrevlig kväll med gänget som vi brukar vara, några "nya" och några var inte med men det är kul att vi har ett gäng som brukar fira ihop även om gänget förändras lite från år till år. Allt fixar sig så bra, vi har alla lite olika uppgifter gällande maten och allt annat fix runt omkring. Maten blir alltid supergod och vår tradition med musikquiz efter maten och innan tolvslaget höll i sig även iår :) Maten iår bestod av en viltröra på rostat bröd till förrätt, varmrökt lax till huvudrätt och efterrätten som jag och en kompis stod för iår blev efter många om och men en väldigt kladdig kladdkakemuffins med en kompott av frukt och bär med vitchokladgrädde.

Planen var från början att göra chokladmousse med frukt och bär men efter två (!) försök med att röra samman ägggula och den smälta chokladen till chokladmoussen så fick vi ta till en nödlösning, eftersom vi totalmisslyckades med moussen, men som också blev mycket god :)

Så ett mycket gott och alltid lika trevligt nyår blev det och idag första dagen på nya året mår jag bra, lite trött och seg men efter att ägna denna dagen till att bara ta det lugnt och skönt kommer jag vara redo att kicka igång ordentligt imorgon :) 2013 here I come!

Bjuder på en gruppbild jag tog ute i regnet strax efter tolvslaget på gänget :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett fotspår efter dig :)
Ha en fin dag!