tisdag 10 juli 2012

Fridagar

Snart är det dags, har nog tjatat ut det nu att jag startar upp min diet mot Luciapokalen 2012 nu på måndag :P 21 veckors dietande, 3 mer än förra året och jag tänkte nu skriva om mitt tankesätt kring mina så kallade ätardagar. Gillar inte ordet ätardag så jag kallar det gärna fridagar istället. Jag har de senaste dagarna försökt lägga upp en plan för dessa fridagar under kommande diet... och nu har jag nog kommit fram till en plan :)

Förra året när jag dietande tyckte jag lördagarna, som de fria dagarna infaller på, hägrade för mycket. Jag längtade till lördagarna och ofta åt jag  mycket, både bra och dålig mat. Jag kunde inte bara ta litegranna utan åt gärna till magen stog åt alla håll för att äta så jag kan klara mig till nästa lördag ungefär.

Jag tycker om att en dag i veckan ha en "dietpaus" för att ladda om inför en ny dietvecka men iår skall de se lite annorlunda ut har jag bestämt mig för. Det skall såklart vilket syftet är vara en höjardag, att kcal intaget ökar, men jag skall basera denna höjning på bra mat. Skippa godis och all annan snacks och skit och försöka fokusera mindre på maten och hitta på saker istället. Men lite lyxigare skall de friadagarna vara så jag tänker framförallt äta mer mat, jag gillar verkligen popcorn så det får bli mitt dietsnacks (poppade i gryta såklart!) och en annan sak jag saknade mycket under föregående diet var bröd och knäckebröd så knäckemacka med ägg och kaviar kommer säkerligen slinka ner under de fria dagarna även under denna diet. Lyxa till det med att baka något gott bröd att äta på de fria dagarna. Proteinbars är ett alternativ till lite extra lyxighet.

Jag vet att det är lätt att sitta här nu innan allt drar igång och tänka ut en plan, jag vet att den alla dagar inte kommer bli lätt att följa när sötsuget kickar in, men jag tänker försöka och jag skall klara mig 21 veckor utan sötsaker!

Överkomma sötsug genom att:

Fokusera på målet!
Tänka positivt
Hitta på saker att göra som jag gillar, tror det kan slingra tankar på ett bra sätt.
Om det är en lördag ta något bra att äta :)


2 kommentarer:

  1. Jag tycker det låter väldigt klokt med hur du planerar dina "fridagar", så att man håller styr på sötsuget. Sötsuget stimuleras ju så mycket om man stappar i sig socker överhuudtaget, tycker jag. Jag har i princip plockat bort rå-socker från min diet, så slipper jag sötsuget helt och hållet. Äter hellre grädde och bär etc. och det känns väldigt bra i kroppen och sen skärps smaksansen generellt tycker jag, om man tar bort sockret...
    Ha en fin dag:) Kram:)

    SvaraRadera
  2. Håller med dej där, inget trycka i sig (även om man ibland vill) utan äta mycket och bra mat :) Spännande!

    SvaraRadera

Lämna gärna ett fotspår efter dig :)
Ha en fin dag!