måndag 14 maj 2012

Nytt gällande kosten!

Eller nytt och nytt, jag fortsätter som förut med all min mat men lägger nu till lite till :)

Så nu ser kosten ut såhär över en dag:

Frukost
Mellanmål
Lunch
Middag
Kvällsmål

Och maten kring träningen om den infaller på förmiddag eller eftermiddag:

2-1,5 timmar innan äter jag mellanmålet som infaller på fm/em
ca en timme innan äter jag ett äpple.
Precis innan jag cyklar till träningen: drink med aminosyror och snabba kolhydrater
Under träningen: aminosyror
En stund efter jag kommit hem från träningen: Drink med vassleprotein och snabba kolhydrater

Sedan en sund efter det antingen lunch eller middag beroende på när på dagen jag tränar :)

Så det nya är alltså att jag tar ett extra mål med protein och snabba kolhydrater efter träning också i syfte att nu det sista på uppbyggnaden optimera muskeluppbyggnaden och sedan är jag alltid så väldigt hungrig när jag kommer hem från träningen, så ett extra mål där gör att jag slipper bli så hungrig vilket då betyder att jag inte blir på mitt bästa humör och behöver då inte ha så bråttom och tycka att det är pest och pina att göra iordning lunch/middag :)

Men hur gör jag de dagar jag inte tränar kanske någon undrar? Ja då blir det en dag där jag äter frukost, mellanmål, lunch, middag och kvällsmål. Brukar här om jag blir hungrig (vilket händer ofta) dessa dagar lägga till ett extra mellanmål.

Så endel mat blir det på en dag, tur att jag mer än gärna äter :) Kroppen vänjer sig och jag blir ofta hungrig även om jag äter så ofta som jag gör nu. Det konstiga är att de dagar jag sköter maten och äter ofta blir jag mer ofta hungrig än de dagar det slarvas med maten. Förbränningen hålls uppe genom att äta ofta och bra :)

Nej nu är det dags att koka potatis till laxen som grillades igår för att snart få äta lunch. Börjar så smått kurra i magen :)

Nya tillägget i kosten!

2 kommentarer:

 1. hej matilda :)

  jag har verkligen haft en slappis vecka nu, var i kroatien en vecka.. så mkt mat & alkohol... men vi gick & gick typ hela dagarna åxå.. så lite +.. hehe.. väldigt kul att komma tillbaka & läsa din blogg nu efter en veckas uppehåll...

  mkt bra inlägg med information & bilder på när du tränar + mat :) verkligen!!

  & för min del är det skit skönt att vara tillbaka till vardagen & träningen.. verkligen längtar till boxingen imorgon kväll... kommer bli tufft som satan efter en alkis vecka :P hehe...

  aja, ville bara säga att det var kul att läsa din blogg igen :)

  ha det gött!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för den fina kommentaren :) Härligt med semester, men alltid skönt att komma hem igen till det vanliga. Roligt att åka bort men hemma bäst :)

   Radera

Lämna gärna ett fotspår efter dig :)
Ha en fin dag!