måndag 19 december 2011

Julfirande på nytt ställe

5 dagar till Jul!

Precis lagomt till att julveckan startar vaknade jag idag och fick se ett tunt lager med snö ute på marken :) Jag undrar jag om det är något av detta fina vita nere i Göteborg? Skall nämligen för första gången i mitt liv inte fira jul på hemmaplan i Sunne utan iår åker jag, mamma och Malte ner till syrran i Götet och firar där. Så det blir vi fyra på jul, en lite skara:) Ja det slog mig precis nu att jag inte har firat jul och varit på Julafton någon annanstans än i Sunne, men där på lite olika ställen, eller jo när jag var väldigt liten tror jag vi har varit hos några släktingar i olika orter i Värmland några gånger. Jaja, jag har inte firat jul i Göteborg eller inte heller varit utomlands under jul någon gång :P Skall bli mysigt att åka ner till Göteborg iår och fira :) På torsdag kommer vi åka ner och kommer hem nån gång efter julen. Fram till dess skall jag bara vara här hemma i Karlstad, träna och fixa och greja inför jul. Skall försöka att äta lite striktare denna veckan och låta bli godsakerna så jag kan bli extra sugen när julen väl infaller, även om jag idag redan slunkit ner en godsak :)  Jag köpte med mig sallad hem vid lunch, en jättegod sallad med bland annat saffransbulgur i! Precis bredvid kassan sålde de rocky road-bitar, så jag köpte med en liten efterrätt hem också :) Jättegod mörkchokladbit med nötter, dumle och marshmallows i. Mitt favoritjulgodis, men vi brukar göra varianter på både ljus- och mörkchoklad och för mig är den ljusa varianten en strå vassar.

Imorse första gången efter dieten blev det en morgonjoggingrunda på det tunna snölagret :) Kände mig pigg och löpningen kändes inte allt för jobbigt även om det är ett par veckor sedan sist. Enligt runkeeper i telefonen hann jag 6,5 km på mina 45 minuter och jag höll en genomsnittsfart på 6,57 min per kilometer, kanske inte är den exakta sanningen men jag tycker det är kul att använda det programmet för att få ett ungefärligt hum om träningsrundan.

Om en stund blir det ett pass i gymmet, BENEN skall få sig en omgång :) Var ju och tittade på en styrkelyftstävling i lördags då Rickard var med och tävlade. Förutom bänkpress och marklyft kör de ju också knäböj och jag kan ju säga att mina knäböj inte skulle bli godkända om jag var med och tävlade. Så idag skall jag lägga extra krut på knäböj och tänka på djupet. Efter nyår och till att uppbyggnadsperioden startar skall jag byta gym till ett gym här i Karlstad där många av Karlstads styrkelyftare håller till så jag kommer väl förhoppningsvis få hjälp och tips med mina knäböj :) Trivs jättebra på friskis där jag är nu men eftersom Rickard har börjat tävlat och tränar mer styrkelyftsinriktat och även reda bytt till detta gymmet så byter jag också efter nyår. Kul att testa nytt ställe också.

Så efter nyår blir det nytt gym och troligtvis nytt jobb också :)

Nej vilket långt inlägg det blev, ibland bara skriver jag på om massa trams och ibland vet jag inte alls vad jag skall skriva men jag tycker det är kul att blogga och förhoppningsvis tycker ni som läser det också :)

Nu blir det mellanmål innan det är dags för gymmet.

Ha en bra kväll!

Kram*

Julafton 2010

2 kommentarer:

 1. hej mathilda äntligen kom jag in på din sida
  det var väldigt bra bilder på dej.
  men jag förstår att du lagt ner mycket tid
  för att komma dit.
  men jag vet att du är mycket målmedveten.
  kram anders

  SvaraRadera

Lämna gärna ett fotspår efter dig :)
Ha en fin dag!