torsdag 29 december 2011

Uppbyggnad mot nya mål

På måndag drar jag igång min uppbyggnadsperiod, skall bli skönt att börja äta ordentligt och framförallt få träna och det stenhårt :) Jag har fått mina grundupplägg som jag tänker köra efter under våren och de ser jättebra ut. Mycket träning och då styrketräning i mängder, lite cardio finns kvar men om jag jämför med dietens cardiomängd är detta ingenting i jämförelse!

Min vardagsmotion kommer framöver ökas på ordentligt också då jag kommer börja jobba 100% och cykeln är min kära vän fram och tillbaka från jobbet. Och på själva jobbet är det inte heller mycket stillasittande så min vardagsmotion + ett intervallpass räcker gått och väl för att jag skall kunna hålla en god form hela året.

Träningen ser annorlunda ut mot vad jag kört förut men skall bli jättespännande att prova och jag tror det kommer ge resultat. På måndag startar jag upp med tung träning och få reps. Var längesedan jag körde riktigt tungt och med få reps så jag ser verkligen fram emot att få börja på måndag :)

Mitt mål med uppbyggnaden är ju att bygga muskler och då krävs hård träning, bra mat, bra återhämtning i form av vila och sömn. När man skall lägga på sig muskler gäller det att inte äta för lite utan istället ligga på ett litet överskott med mat för att kroppen skall prioritera och kunna bygga upp muskler. Att bygga muskler tar tid, inget som görs i en hast.

Träning - Kost - Återhämtning (Vila)

3 viktiga komponenter!

De muskelgrupper jag framförallt vill utveckla och förbättra är ben och bröst så träningen har extra fokus på dessa delar, sedan vill jag gärna förbättra och öka på magmuskulaturen och sedan finslipa axlar och rygg :) 

Kosten kommer jag bygga på bra mat, inget exakt kaloriberäknande som på diet utan mer på ungefärliga mått och på lördagar har jag mina fria dagar :) Sedan vid speciella tillfällen unna mig på andra dagar också, så jag kommer inte vara så strikt som på diet. Vilka kostkällor jag kommer basera kosten på kan jag skriva om i ett annat inlägg men kosten baseras på mycket protein, långsamma kolhydrater och bra fetter. 6 mål om dagen + kosttillskott innan och under träning.

Jag vill hålla en god form året om och där jag är idag runt 62- 63kg känns bra för mig, så nu skall jag hålla mig här och kommer fortsätta hålla koll på vikten då och då, så den inte sjunker eller skenar iväg.

Sen skall jag köra järnet för att utveckla och förbättra mig men samtidigt inte glömma det viktigaste att ha roligt och må bra :)

Att ha mål med sin träning är viktigt tycker jag, stora som små. Jag har satt upp endel små mål men det stora målet jag satt upp är...

Luciapokalen 2012

Så min uppbyggnad kommer starta på måndag och hålla på fram till efter sommaren då jag återigen startar diet. Mål ger motivation och ork att fortsätta och något att se fram emot. Jag ser fram emot mitt träningsår 2012, utvecklas och förbättras och slutligen stå på scen igen med ännu mer erfarenhet och kunskaper i bagaget :)

Nu kör jag!1 kommentar:

Lämna gärna ett fotspår efter dig :)
Ha en fin dag!