söndag 22 april 2012

Förenkla maten!

Kosten för mig är viktig och jag tycker verkligen om mat och att äta :) Inga problem för mig att klämma i mig alla 6-7 målen per dag, skulle nog kunna äta ännu oftare om jag behövde. Men just matlagningen kan för mig lätt bli ett stressmoment, att laga mat varje kväll är inte min grej och att handla tycker jag inte heller är allt för roligt att göra ofta. Gillat inte att veta att jag måste laga mat efter en lång arbetsdag och träning på det, då är det jätteskönt om maten redan finns färdig. Därför kommer jag med några tips till er som inte heller gillar just matlagningen på vardagen och att handla mitt i veckan.

Storhandla! Vi handlar 1 gång i veckan, brukar oftast bli på någon av helgdagarna och då handlar vi för hela nästkommande vecka. Ibland får vi springa in efter träningen och handla mjölk eller något sådant men det är så skönt och ha allt hemma. Dessutom billigare och risken att trilla dit med godispåsen mitt i veckan är också mindre om man inte småhandlar varje dag :)

En vecka = Fyra rätter. Vi brukar oftast köra 2 olika luncher och 2 olika middagar per vecka. Mån-ons en sorts lunch och en sorts middag som oftast typ lagas på söndag kväll. Och senare i veckan brukar vi laga en lunch och en middag som räcker för 3 dagar (torsdag, fredag och söndag) Då blir det bara 2 matlagningar per vecka, förutom lördagar då :)


Dela upp i matlådor på en gång så slipper man det också när man tidigt skall till jobbet!

Okomplicerade maträtter. Vi brukar köra enkla rätter som går snabbt att laga, ibland mer komplicerade men oftast snabblagat baserade på bra råvaror.

Gör mycket åt gången, ex koka många ägg för veckans frukostar/mellanmål/kvällsmål.

På så sätt undviker jag att maten blir ett stressmoment de veckor jag har häcken full med annat :)


7 kommentarer:

 1. Undrar om du har tips på någon bra PT i Karlstad? Skulle vilja ha lite hjälp me kost och träning. Tack på förhand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Nej ingen på rak arm såhär tyvärr, jag är ju inte PT (än) men hjälper gärna till :) Annars har de säkert duktiga PT´s på vilket gym som helst i stan :)

   Radera
 2. 6-7 mål dag..! Vad äter du då? När du bygger upp ? Är du stenhård med maten?
  Hälsn Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag äter alltid 6-7 mål oavsett om jag bygger eller dietar. Det blir frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, träningsnutrition, middag och kvällsmål. Jag är rätt noga med maten i och med att jag vill se resultat och ge min kropp bästa möjlighet att bygga muskler. Men under uppbyggnad kan det allt slinka ner mer godsaker ibland i jämförelse när jag dietar :)

   Radera
 3. Bor just nu i Örebro när jag pluggar, men kommer vara i Karlstad under sommaren. Känner att jag verkligen är i stort behov av hur jag framför allt ska äta, men också träna på rätt sätt för att orka och utvecklas. Vore kanon om du ville komma med några bra tips till mig. Du kan självklart få betalt:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Hör gärna a dig per mail så kan vi säkert få till något :) matilda-holmberg@hotmail.com

   Radera

Lämna gärna ett fotspår efter dig :)
Ha en fin dag!