måndag 9 april 2012

Mellanmålstips!

Har säkert tipsat om detta förut men här kommer det igen :) Jag tycker mellanmål är ett viktigt och gott inslag om dagarna :)

Med kesella eller keso kommer man långt och de två är ofta basen till mina mellanmål. 

Jag kör vanlig keso 4% under uppbyggnad och under diet byter jag till mini keso. På kesellafronten kör jag oftast Ehrmanns kesella, som är 0.2% fett i. Jag köper den absolut inte för det låga fetthalten utan för priset, vi köper så enormt mycket kesella vid varje storhandling så vi har valt att köra på det billigare alternativet :) Tycker även att Ehrmanns är mycket lättäten och god. Arlas kesella 1% är ju annars den vanligaste varianten som jag ofta kör under diet, tycker den är jättegod men ibland kan jag tycka den blir lite för tjock i konsistensen, då är det bra att ha i lite vatten för att få den mer lättätlig. Ica har också en god kesellavariant!

Under diet kan mellanmålen bara bestå av kesella eller minikeso, men under uppbyggnad lägger jag till extra kolhydratskällor och fettkällor.

Gott till kesella och keso:

Frukt i alla dess former, en favorit är banan med kanel på till keso!
Bär i alla dess former, en favorit är varma hallon till kesella.
Torkad frukt, som exempelvis gojibär
Nötter och frön. Ex till varma hallon och kesella kan jag ibland lägga till några valnötter!
Lågkalorikräm är jättegott till keso!
Funlight, att smaksätta kesellan med.

Kesella är en bra grund i smooties!

En burk kesella + valfria bär eller/och frukter och sedan mixa. Lite nötter på sidan ev eller en skvätt ojla i smootien för att höja fetthalten är gott och bra!

Smörgåsalternativ till mellanmål.

Grovt mjukt bröd gärna med hela frön eller surdegsbröd eller knäckebröd som grund med något gott pålägg på:

Makrill i tomatsås, bra omega-3 fettkälla
Ägg i alla dess former, gott om protein och fett i!
Mager ost, en av mina favoriter är Västanost 10% som är priteinrik och mager! Jättegott med knäckebröd med några skivor västanost på och ett tunt, tunt lager kaviar överst!

Ostkaka som mellanmål.

Jag gör ibland min egna proteinostkaka på keso, hårt vispad äggvita, ägg och proteinpulver i ugnen och annars äter jag ibland Frödinge lättostkaka till mellanmål.

Min egna proteinostkaka äter jag som den är eller med hackad mandel och ibland lite lättsockrad sylt.
Till frödinge är det gott med kesella och även här hackad mandel och torkade gojibär!

Snabbare mellanmål.
När det är bråttom och jag är på spång eller ute någonstans är det enkelt att ta en proteindrink med några frukter och nötter till!

Bars.
Ibland exempelvis på helgen men även ibland mitt i veckan är det gott med en proteinbars till kaffekoppen på eftermiddagen. Tar även gärna några nötter till. Bars är ju också ett bra alternativ om man är på språng eller varför inte ta med när man skall fika och inte vill äta kladdkaka eller något annat fikabröd?

5 kommentarer:

 1. Ett tips är att köpa din kvarg från Lidl istället. Deras Milbona är mycket billigare än dyra varumärket Kesella och innehåller exakt samma sak.

  Till lunch brukar jag äta keso som jag hackar i en halva rödlök i. Supergott och väldigt bra värden! Jag tar oftast med en halv avocado och två kokta ägg också för att bli mätt och få i mig lite mer fett och protein.

  SvaraRadera
 2. mmm asså det är faktiskt jättegött allt detta! :)

  ja tänkte på en sak.... va äter du under din diet tid?? använder du nån pulverblandning eller hur gör du?? jag tänkte ja ska köra nu en månad med mitt pulver... "bantningskur" fast jag äter, som du säger lite keso & nån frukt emellanåt.....


  men hur ser din diet ut??

  kram kram!! :)

  SvaraRadera
 3. Bra tips! Ostkakan hade jag aldrig hörtalas om innan...! :) Kanske du har ett recept att dela...? :D Kram

  SvaraRadera

Lämna gärna ett fotspår efter dig :)
Ha en fin dag!