måndag 1 oktober 2012

Älskade Frukost!

Idag var frukosten efterlängtad, var så hungrig under cykelturen så trodde aldrig jag skulle komma hem :) Jag verkligen älskar frukost, godaste målet på dagen tror jag. Och som alltid så kokades det äggröt med ett glas lättmjölk. Hur gott som helst!

Jag kör nästan alltid samma frukost och det är havgregrynsgröt med ägg, särkillt nu under diet så blir det samma frukost. Under uppbyggnad kan jag variera frukosten mera, för i mellanåt tröttnar jag på gröten och byter ut den men det bara korta stunder :)

Tänkte tipsa lite om olika frukostar, kanske tröttnat på den du äter eller kanske du vill ha lite inspiration vad du kan variera med för alla är ju inte som jag och äter samma frukost dag in och dag ut :)

Jag ser alltid till att min frukost är rik på protein, långsamma kolhydrater och innehåller fett!

Mina frukosttips:

Havregrynsgröt kokt med ett ägg toppad med bär eller kanel och ett glas mjölk på sidan av. Kan även kokas med en msk krossade linfrön för att öka fiber- och fettinnehållet. 


Naturell yoghurt med musli. Jag väljer gärna här en 3% naturell yoghurt och köper jag en musli ser jag till att den är osötad basmusli och toppar själv med bär eller frukt. Annars kan man lätt göra en egen musli på olika frön, nötter, torkade bär och frukter. För att öka på proteinet kan man med fördel lägga i en ordentlig klick keso eller lättkesella i yoghurten och varför inte ringla över lite honung?

Äggmacka, här är det bra att välja ett bra bröd i affären eller varför inte baka eget. Så vad är ett bra bröd? Titta i innehållsförteckningen! Ett grovt råg bröd gjort på surdeg och innehåller hela frön är perfekt! Ha kokta ägg på mackan och lite kaviar till en stor kopp grönt te och 2 clementiner (de har ju anlänt till frukthyllorna nu) Gillar man inte ägg kan andra påläggsalternativ vara: Makrill i tomatsås, 10% ost, keso eller kalkon!

Avslutar med en frukost on the go. Smootie gjord på olika bär och frukuter, kesella, naturell yoghurt eller vaniljfil, havregryn med en näve nötter på sidan av. Finns i många varianter, bara att prova sig fram vilken man tycker är godast men basen har jag alltid den samma på kesella, naturell yoghurt eller vaniljfil och havregryn!


3 kommentarer:

 1. äggröt? knäcker du ett ägg i havregrynen + vatten eller?? hur? vill testa :) ja verkligen, frullen är den bästa måltiden, håller helt med!!

  <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis gör iordning kastrull med gryn, vatten, salt och ägget och kokar ihop det, superenkelt! Som att koka gröt som vanligt fast med ett ägg i också :) Vet ej hur det är i micro dock, kokar alltid min gröt i kastrull på spisen :)

   Radera
 2. Tack :) ja jag kokar åxå på spisen ;) lätt som en plätt. . . . Tack igen :)

  SvaraRadera

Lämna gärna ett fotspår efter dig :)
Ha en fin dag!